برای آنکه خانه یی پاکیزه داشته باشید کافی است چند راه حل ساده را عملی کنید. پاکیزگی نیز مانند هر کار دیگری قوانین خاص خود را دارد که در صورت رعایت آنها به راحتی از پس کارها برمی آیید و همیشه خانه یی پاک و پاکیزه خواهید داشت
۱- برای پاک کردن لک ها امروز بهتر از فرداست
پاک کردن لک ها وقتی تازه هستند راحت تر است. پس در صورتی که روی رومیزی یا فرش یا دیوار لکی افتاد، سعی کنید به محض دیدن آن را پاک کنید. در صورتی که تا فردا صبر کنید نه تنها باید ماده ی شوینده بیشتری مصرف کنید. بلکه به دلیل خشک شدن لک کار شما هم سخت تر خواهد شد و احتمال پاک شدن آن هم کمتر می شود. در این میان تنها یک استثنا وجود دارد و آن هم لک گل و لای است. برای پاک کردن این لک باید ابتدا اجازه بدهید لک خشک شود و بعد آن را به کمک جاروبرقی پاک کنید.
۲- از بالا به پایین پاک کنید
همیشه از بالا به پایین تمیز کنید. برای شستن دیوارها، قفسه ها، پنجره ها و آیینه ها بهترین کار آغاز کار از بالاست. در این حالت، کثیفی از سمت بالا به سمت پایین می آید و شما به نوبت آن را پاک خواهید کرد اما اگر ابتدا پایین را تمیز کنید و به سمت بالا بروید احتمال دارد کثیفی از بالا به سمت قسمت های پاک شده سرازیر شود. در ضمن فراموش نکنید قبل از آغاز کار حتماً گرد و خاک یا تارهای بسته شده ی کنار قفسه ها یا دیوارها را پاک کنید و کاملاً گرد و خاک را بگیرید.
۳- ابتدا از دستمال خشک، بعد مرطوب استفاده کنید
قبل از پاک کردن، بهترین کار این است که ابتدا با کمک یک دستمال خشک، گرد و غبار را بگیرید، بعد با کمک یک دستمال مرطوب لک ها و کثافاتی که با دستمال خشک پاک نمی شوند تمیز کنید.
۴- شوینده مناسب به کار ببرید
سعی کنید در درجه ی اول از مواد شوینده ی ملایم و دستمال های نرم برای شستشو کمک بگیرید و تنها در صورت لزوم به سراغ دستمال های زبرتر و شوینده ها و سفیدکننده های قوی تر بروید. چون احتمال آنکه این نوع مواد شوینده به وسایل شما لطمه و آسیب برسانند بسیار زیاد است.
۵- وقت کافی صرف کنید
برخی از مواد شوینده احتیاج به زمان دارند تا بتوانند کثیفی را کاملاً پاک کنند. پس به آنها زمان لازم را بدهید و در این مدت برای خود کار دیگری پیدا کنید در این صورت به جای استفاده از اسکاچ و صرف انرژی بیشتر تنها کافی است پس از رعایت زمان لازم، یک اسفنج یا دستمال نرم را روی سطح بکشید. فراموش نکنید که عکس این موضوع هم صادق است و برخی مواد شوینده را باید بلافاصله پس از استفاده و قبل از خشک شدن آنها روی سطح پاک کنید تا سبب چرک شدن سطح نشود.
۶- اول همه وسایل مورد نیاز را فراهم کنید
قبل از آغاز کار بهتر است تمام وسایل مورد نیاز خود را در دسترس بگذارید تا مجبور نباشید مدام برای درآوردن وسیله مورد نیاز، کار خود را تعطیل کنید. چهارپایه، جاروبرقی، دستمال خشک و تمیز، سطل آب، دستمال مرطوب و ماده ی شوینده از جمله وسایل ضروری برای شستشو است.
۷- اگر شک دارید، اول امتحان کنید
قبل از آنکه نوعی از ماده ی شوینده را روی کل سطح استفاده کنید، ابتدا آن را روی قسمت کوچکی که در دید نیست امتحان کنید. این موضوع در رابطه با پاک کردن وسایل و اشیای جدیدی که شما از ثبات رنگ آنها مطمئن نیستند هم صادق است.
۸- از پاک کردن وسایل خراب شدنی صرف نظرکنید
آب می تواند سبب خراب شدن برخی وسایل شود. پس قبل از آغاز شستشو به نوع وسیله دقت کنید. برای پاک کردن صفحه ی مانیتور، عکس ها یا صنایع دستی گاهی استفاده از یک دستمال نیمه مرطوب کافی است، استفاده از مواد شوینده با دستمال مرطوب می تواند به آنها آسیب برساند.
۹- قبل از کار با شوینده ها، دستورالعمل روی بسته را بخوانید
شاید شما از نحوه ی کار با یک نوع شوینده یا نحوه ی شستشوی اشیا یا وسایل داخل خانه اطلاع کامل داشته باشید، اما با این حال به شما توصیه می کنیم قبل از کار با یک نوع ماده ی شوینده حتماً دستورالعمل درج شده روی آن را بخوانید و بعد از آن استفاده کنید. در ضمن حتماً به برچسب زده شده روی اشیا و لباس ها هم قبل از شستشو دقت کنید تا مطمئن شوید قابل شستشو بوده و نحوه ی پاک کردن آنها چگونه است.
۱۰- مراقب سلامت خود باشید
مواد شوینده حاوی مواد شیمیایی هستند که می توانند به چشم ها، پوست و حتی ریه ی شما آسیب برسانند. هنگام کار با شوینده ها فراموش نکنید حتماً از دستکش و در صورت لزوم از ماسک و عینک محافظ کمک بگیرید. هرگز مواد شوینده ی گوناگون را با هم مخلوط نکنید، زیرا برخی ترکیبات گازی سمی ایجاد خواهند کرد که به ریه ی شما آسیب می رساند.
منبع:نشریه ۷ روز زندگی، شماره ۱۰۲٫
نوشته ده قانون طلایی پاکیزگی در خانه اولین بار در ماه بانو پدیدار شد.